040 513 614

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kako ravnati z mobitelom in se izogniti dragim popravilom.

Čas modernizacije nas je privedel do množične uporabe mobilnih telefonov. Mobilni telefon je postal neke vrste statusni simbol. Poznaš koga, ki ne uporablja mobilnega telefona, in na kaj pomisliš...joj ti si čisto za časom!

polnilecNasvet #1: Mobilni telefon polnite večkrat v krajših intervalih in ga NE pustite, da se izprazni do konca!

 

Tako kot pri vseh ostalih stvareh, se tudi pri mobilnem telefonu prične z nakupom. Na trgu mrgoli pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Vprašamo se, kaj je res in kaj ne, glede na vse možne mite o polnjenju baterij. Nekateri zagovarjajo, da je potrebno baterijo izprazniti do konca in nato polniti, nekateri že pred prvo uporabo takoj polnijo aparat. Dejstvo je, da je treba paziti na to, da se baterija čim manjkrat izprazni skoraj do konca. V izogib nestabilnosti in nezanesljivosti vaše baterije vam svetujemo, da večkrat polnite vaš mobilni telefon v krajših intervalih. Izogibajte se popolnoma prazni bateriji, saj s tem en življenjski cikel sklene svoj krog, število pa je omejeno. Zavedati se moramo, da je idealna napolnjenost med 40 in 80 odstotki maksimalne kapacitete.

Z razvojem tehnologije so se tudi baterije močno modernizirale. Pametni telefoni za življenje potrebujejo Ii-ionsko baterijo, katera naj bi ob normalni uporabi zdržala od 3. do 5. let. 

Vse baterije so privzeto napolnjene vsaj do 40 odstotkov kapacitete, kar pomeni da lahko mobilni telefon uporabljate takoj, ko ga plačate. Vendar bodite pozorni na stanje baterije ob nakupu, v kolikor je baterija skoraj prazna, ga odnesite nazaj, to je znak da nekaj ni vredu.

burning-iphone

Nasvet #2: Ne kupujte neoriginalnih polnilcev!

 

Vsi poznamo primere, videli smo fotografije, filme, kaj se lahko zgodi ob neprimerni uporabi aparata v času polnjenja. Se tudi vi vprašate kaj je prav in kaj ne? Si upate polniti vaš mobilni telefon s polnilcem druge znamke? Nič zato, v kolikor lahko polnilec opravi svojo nalogo je to odlično, vendar nikar se ne poslužujte cenenih ponaredkov, saj so nevarni.

Kdaj odklopiti napajalni kabel, ko je baterija povsem polna, vmes...? V primeru uporabe originalnih delov je strah in dvom popolnoma odveč. V kolikor pa se poslužujete cenenih ponaredkov, pa se polnjenje lahko spremeni v peščeno uro z neznanim izidom ob izteku. Med ponaredke ne smemo uvrščati proizvajalcev Belkin in Trust, saj lahko brez težav nadomestita izvirne polnilce, čeprav sta neoriginalna napajalnika. Izogibajte se ponaredkov kupljenih na raznih tujih nepreverjenih spletnih trgovinah, kjer za nakup odštejemo manj kot 2 €.

baterija

Nasvet #3: Izogibajte se polnjenju telefona preko noči!

 

Izogibajte se polnjenju vašega mobilnega telefona preko noči, saj je nesmiselno. Z napredkom tehnologije se baterija ob določenem procentu samodejno preneha polniti. Ne "stradajte" ali ne "prenažirajte" svojega mobilnega telefona.

Tudi vam paše oddih? Zavedajte se, da niste edini, spomnite se na vaš mobilni telefon. Vsaj enkrat tedensko mu privoščite oddih in ga izklopite.

Nasvet #4: Mobitel zavarujte z etuijem in zaščitno folijo za ekran. Tako se lahko izognete več 100€ vredni škodi!

 

Da bo »volk sit in koza cela« vam svetujemo da vaš mobilni telefon ne izpostavljate visoki vročini ali sibirskemu mrazu. Zagotovite si tudi svoj etui za vaš mobilni telefon, saj bo le tako na varnem pred raznimi udarci in odrgninami.

Etui za Samsung

Etui za iPhone

Etui za HTC 

Etui za Sony

Etui za LG

Etui za Nokio

Etuizamobi.si brska po spletu za vas ;)

 

Dodaj odgovor

 
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava za vsa naročila v skupni vrednosti nad 40€!
 
15 dnevna garancija
Če si slučajno naročil/a izdelek, ki ne ustreza mobitelu, ne skrbi! Zamenjali ga bomo brezplačno ali vrnili denar.
 
Potrebuješ pomoč?
Pošlji nam sporočilo na info@etuizamobi.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!
 
Največja izbira etuijev
Ne najdeš etuijev za svoj telefon? Piši nam na info@etuizamobi.si.