040 513 614

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kateri tip etuija mi je pisan na kožo?

Ob nakupu novega pametnega telefona, vsi kaj hitro pomislimo na primerno zaščito, ki bi telefon obvarovala pred morebitnimi poškodbami. Glede na to, da telefon uporabljamo praktično na vsakem koraku, se kaj hitro lahko zgodi, da nam telefon pade, zdrsne, da z njim ponesreči udarimo ob kak predmet. Vsaka takšna nesreča lahko pripelje do vdrtin, prask ali celo razbitja telefona.

Na naši spletni strani lahko najdete res pestro izbiro ovitkov in etuijev. V času obstoja našega podjetja smo testirali že kar nekaj izdelkov in preverjali življenjske dobe posameznih tipov etuijev. V grobem lahko ponudbo naših izdelkov razdelimo na OVITKE, ki so iz TPU gume oziroma gela in ETUIJE, ki so iz visokokakovostnega umetnega usnja. In tudi znotraj teh dveh skupin lahko najdete paleto različnih izdelkov. Razlog za to je v različnih željah in potreb strank. Bleščeči, pisani, enobarvni, ... In glede na razlike v svojem izgledu, se razlikujejo tudi v svoji ceni, kakovosti in življenjski dobi. Vsaki stranki, ki se na nas obrne po pomoč in nasvet, iskreno svetujemo kateri etui bi bil najbolj primeren za njihove zahteve. Seveda je ob tem potrebno poudariti, da so ocene življenjskih dob etuijev rezultat naših testov in ugotovitev ter ne gre za podatek, ki je točno določen (etui ni oprema, za katero mora biti življenjska doba posebej navedena).

Pa si poglejmo posamezne tipe etuijev oziroma ovitkov, kakšne so njihove lastnosti in obstojnost.

ETUIJI IZ VISOKOKAKOVOSTNEGA UMETNEGA USNJA

Po znanih raziskavah, uporabniki preklopnih etuijev, slednje odprejo do 150x na dan. Etuiji so izdelani iz umetnih mas (umetnega usnja) v notranjosti pa je ovitek iz TPU gume, kamor vstavite pametni telefon. Življenjska doba etuija je povsem odvisna od načina rokovanja in pogostosti uporabe.

V grobem, lahko preklopne etuije na naši spletni strani delimo v 3. skupine (v resnici bi jih lahko na mnogo več):

ENOBARVNI ETUIJI Z ODTISI

Gre za enobarvne etuije, z gladko površino in različnimi odtisi (ovijalka, metulji, drevo, mandala, sovice...). Usnjeni etuiji, ki imajo dolgo vzdržljivost imajo povprečno življenjsko dobo leto in pol, seveda odvisno od načina ravnanja z njim in pogostosti uporabe (odpiranje, "tlačenje" v žep, itd.). Odtisi pa dodajo nek poseben čar etuiju in ravno prav poživijo izgled, na kar kaže tudi dejstvo, kako zelo so priljubljeni med našimi strankami.

ETUIJI S POTISKI

V tej skupini etuijev je ponudba najširša in raznolika. Skupno vsem pa je, da so barviti, atraktivni, zanimivi ampak na žalost tudi najmanj obstojni. Povprečna življenjska doba teh etuijev je 1-3 mesece in se najhitreje obrabijo ravno na pregibu. Seveda je velik delež strank, ki jim etui zdrži mnogo dlje, kar je (kot že omenjeno) odvisno od načina in pogostosti uporabe. Ker razumemo, da se etuiji s potiskom obrabljajo hitreje, smo primerno temu tudi postavili cene (najnižje v Sloveniji).

ENOBARVNI PREKLOPNI ETUIJI

Najširša ponudba preklopnih etuijev na naši spletni strani, je ponudba enobarvnih etuijev, z gladko površino. Etuiji, niso potiskani, ampak barvani, zaradi tega je material vzdržljivejši in je življenjska doba daljša. Gre za etuije različnih blagovnih znamk (DUX DUCIUS, CASEME, MERCURY GOOSPERY, BINFEN,...) katerim zaupamo že več let in jih vedno z veseljem priporočamo strankam. Nekateri izmed teh etuijev imajo v pokrov všit magnet za zapiranje in popolno prileganje, drugi imajo široko magnetno zaponko, ki poskrbi, da se etui ne odpira brez nadzora, zaradi širine pa je veliko bolj vzdržljiv. Spet tretji, pa imajo klasično zapiranje (z "jezičkom").

 OVITKI IZ TPU GUME

Druga večja skupina so ovitki iz TPU gume, ki pokrijejo le zadnji del telefona. V primeru nakupa tega etuija strankam vedno priporočamo tudi nakup kaljenega stekla. Gre namreč za to, da je pri ovitkih ekran bolj izpostavljen, saj nimajo "pokrova", ki bi ga ščitil. Večina ovitkov iz TPU gume ima sicer nekoliko dvignjen rob, ki daje zaščito ekranu. Kljub temu pa je ekran izpostavljen na primer praskam od ključev ali drugih predmetov v torbici ali žepu.

Ovitke iz TPU gume lahko (v grobem) razdelimo v 6 skupin:

ENOBARVNI OVITKI IZ TPU GUME

 V to skupino sodijo SUHCI, FLEX KARBON ovitki in MAGNETIC PREMIUM ovitki. Ovitki so izdelani iz visoko-kakovostnega TPU gela varnega za okolje (termoplastični poliuretan). Ovitki odlično ščitijo telefon pred udarci in praskami, ter omogočajo dober oprijem (ne drsijo z rok). Telefonu se tesno prilegajo in ni bojazni, da bi telefon padel iz ovitka. Ovitek MAGNETIC-PREMIUM pa ima na zadnji strani še močan magnet, ki omogoča fiksiranje telefona v avtopolnilec; in ring, katerega lahko uporabljate kot držalo za prste ali namizno stojalo za ogled slik in video posnetkov.

OVITKI S POTISKI

 V to skupino sodijo SLIM, SLIM MAT in SLIM BLACK ovitki s potiski. Vsi so narejeni iz trpežnega in upogljivega gela (zaradi mehkega TPU gela se lahko brez deformacij prosto zvija). Prav zato so ovitki v tej skupini zelo lahki in praktično neuničljivi. Na svoji površini imajo tiskan vzorec (izbira vzorcev je "neskončna" in sama sem se res težko odločila samo za enega), ki ovitku doda poseben čar. Ob nakupu enega (ali več) izmed teh etuijev, se je seveda potrebno zavedati, da se potisk lahko obrabi, zbledi,... Tako kot pri etuijih iz visokokakovostnega umetnega materiala s potiskom, je obstojnost odvisna od načina in pogostosti uporabe (potisk lahko ob primerni uporabi zdrži tudi več let).

OVITKI Z LIQUID BLEŠČICAMI

Čisto svojo skupino si zaslužijo čudoviti in edinstveni LIQUID ovitki, kateri so v naši redni ponudbi že lep čas in so še vedno zelo zaželjeni. Ovitki so iz mehkega in fleksibilnega TPU gela, njihova posebnost pa je da imajo zadnjo stran etuija je napolnjeno s tekočino, kjer se pretakajo bleščice. Imajo dvignjeno hrbtno ustnico za zaščito objektiva fotoaparata pred praskami. Določeni etuiji v tej kategoriji so sicer prozorni, drugi pa imajo poleg pretakajočih se bleščič tudi potisk. V kolikor se odločite za nakup enega izmed čudovitih etuijev z LIQUID bleščicami, se nikar ne prestrašite, če med bleščicami opazite zračni mehurčeh. S tem ni popolnoma nič narobe. Do prisotnosti zračnih mehurčkov namreč pride, če pri polnjenju etuija s tekočino ostane malo zraka. Bleščice se bodo kljub temu v celoti pretakale po etuiju. 

ROBUSTNI OVITKI

Med robustne ovitke sodijo ARMOR EXTREME, RAMBO in ROBOCOP. Sestavljeni so iz kombinacije notranje trdne plastike in zunanjega dela iz TPU gela. Kombinacija sestave poskrbi, da je telefon zaščiten tudi v ekstremnih pogojih. Ovitka ROBOCOP in RAMBO imata vgrajeno tudi stojalo, ki omogoča prijeten ogled videoposnetkov, fotografij ali opravlanje videoklicev. Robustne etuije najpogosteje priporočamo posameznikom, ki imajo ekstremne delovne pogoje (gradbeništvo, krovstvo, mizarstvo,...) ali se ukvarjajo z ekstremnimi športi. Na voljo so v različnih barvah in so zato primerni za vse okuse.

IMD OVITKI

IMD ovitki so ovitki, ki so sicer na prvo žogo podobni ovitkom s klasičnimi potiski (opis zgoraj). Izdelani so namreč iz enakega materiala - TPU gela, ki ga lahko prosto zvijate, upogibate... Imajo pa IMD ovitki eno, ampak zelo pomembno razliko od klasičnih ovitkov s potiski in to je način potiska. IMD ovitki imajo namreč potisk na notranji strani, čezenj pa je nanašen poseben premaz. Prav poseben način potiska in dodaten premaz omogočata, da je obstojnost daljša in potisk praktično ne more zbledeti ali se uničiti. Zato je življenjska doba IMD ovitkov zelo dolga. Na voljo je cela paleta različnih motivov IMD ovitkov in prav vsak ima poseben čar.

GLASS OVITKI

Ena izmed najbolj zaželjenih skupin ovitkov na naši strani, so zagotovo GLASS ovitki. Njihova posebnost je v GLASS ohišju, ki združuje TPU gumo in kaljeno steklo. Kombinacija obojega omogoča odlično zaščito pametnemu telefonu. Poleg tega pa se ovitek lahko pohvali s tankim designom in pokritimi gumbi, ki preprečujejo vdor prahu in umazanije v telefon. Tudi ustje ob kameri je nekoliko dvignjeno, kar omogoča dodatno zaščito leči. Kaljeno steklo na zadnji strani etuija preprečuje praske in odrgnine. Kvaliteto kaljenega stekla na GLASS ovitkih smo že večkrat testirali z olfa nožem - z njim smo rezali po kaljenem steklu, ki je ostalo povsem nepoškodovano (video lahko najdete na naši Facebook strani ali na Instagramu).

Ponudba GLASS ovitkov je res široka in izbirate lahko med narovnost čudovitimi dizajni.

Etuiji za telefon so potrošni material in mnogim uporabnikom ne predstavljajo le zaščite, temveč tudi modni dodatek. Torej atraktiven, barven in zanimiv etui. Veliko strank namreč etui izbere zaradi potiska ali dizajna in tudi redno menjajo etuije, ne zato, ker bi se obrabil, temveč ker, preprosto želijo spremembo. Spet drugim pa je pomembno izključno to, da je telefon dobro zaščiten in da bo etui čimdlje obstojen.

Vsekakor zgornji opisi ne namigujejo na to, da katerega od etuijev ne priporočamo. Prav vsi izdelki, ki so na voljo v naši spletni trgovini, so izdelki, v katere verjamemo in zaupamo. Zavedati pa se je potrebno, da so izdelki različnih kakovosti in je pred nakupom potrebno razmisliti, kakšne so naše želje in potrebe. Tudi v naši pisarni, smo štiri osebe s povsem različnim življenjskim stilom, okusom in željami. Kar tudi pomeni, da ima vsaka od nas različen etui oziroma ovitek na svojem telefonu  in prav vsaka je s svojim nadvse zadovoljna!

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, potrebujete nasvet ali pomoč smo vam na voljo preko elektronske pošte ali telefona. No, sedaj pa le pogumno v nakup zaščite za mobilni telefon, ki vam je pisan na kožo.

Dodaj odgovor

 
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava za vsa naročila v skupni vrednosti nad 40€!
 
15 dnevna garancija
Če si slučajno naročil/a izdelek, ki ne ustreza mobitelu, ne skrbi! Zamenjali ga bomo brezplačno ali vrnili denar.
 
Potrebuješ pomoč?
Pošlji nam sporočilo na info@etuizamobi.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!
 
Največja izbira etuijev
Ne najdeš etuijev za svoj telefon? Piši nam na info@etuizamobi.si.