040 513 614

V nakupovalni košari ni artiklov.

BUČE, BUČE, BUČE....

Našla sem nekaj zanimivosti o DNEVU ČAROVNICNoč čarovnic je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. V resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow's Eve« oziroma »Hallow Eve« (večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi). Slavi se predvsem v angleško govorečem svetu, npr. na Irskem, v Združenih državah Amerike, v Kanadi, Angliji, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Nekako ustreza katoliškemu prazniku vseh svetih. V teh deželah se po običaju otroci preoblečejo v različne kostume (po navadi čarovnice in pošasti) in hodijo od vrat do vrat, kjer prosijo za sladkarije. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buč, v katere se potem vstavi sveča.

Za izrezovanjem buč pa je tudi zanimiva zgodba. Običaj izrezovanja buč izhaja iz irske legende o kovaču Jacku, znanem po svoji domišljavosti in skopušnosti. Ena od teh zgodb pravi, da je pretental vraga tako, da mu je ponudil svojo dušo v zameno za pijačo. Vrag mu je ustregel tako, da se je spremenil v kovanec, s katerim bi kovač plačal pijačo. Prebrisani kovač pa je kovanec vtaknil v svoj žep, v katerem je imel križ, zaradi katerega se vrag ni mogel spremeniti nazaj. Ko je vrag Jacku obljubil, da 10 let ne bo izterjal njegove duše, ga je izvlekel iz žepa. Po desetih letih je vraga ponovno prevaral tako, da ga je zaprosil, naj mu da jabolko iz stebla, a v trenutku, ko se je vrag spremenil v steblo z jabolkom, je nanj narisal križ. Tako se vrag ponovno ni mogel spremeniti nazaj. Ko je Jack umrl, zaradi svojega grešnega življenja ni bil sprejet v Raj, a na vratih v Pekel ga je pričakal vrag in poslal nazaj v mrak. Pomagal mu je tako, da mu je dal žerjavico oglja. Jack je imel v žepu repo, katero je izdolbel, in vanjo vstavil žerjavico. Od takrat naprej Jack, ki nikoli več ni našel poti domov, tava naokoli z izdolbljeno repo v mraku. Tako je Jack O'Lantern (Jack Luč) postal simbol duše, ki je prekleta in tava med svetovi. In še danes za noč čarovnic izdolbemo buče da bi pregnali zle duhove. (Vir: Wikipedija)

Letošnji Halloween je pri nas v znamenju štirice. Štirje mušketirji, štirje dnevi, štirje popusti....ampak SAMO če jih najdeš, saj so skriti na strani.

29.10. ANEJ pravi, da se že majhnega pajka boji, zato naj sploh ne omenjam nič groznega. Poklikaj in poišči, kolikšen popust ti je namenil Anej. (10% popusta z uporabo kode na blagajni, velja 29.10. - 2.11.)

30.10. TINA pravi, da se ne ustraši tako zlahka, edino plazilcev ne mara. Poklikaj in poišči, kolikšen popust ti je namenila Tina. (15% popusta z uporabo kode na blagajni, omejitev - le 25 kuponov!!)

31.10. ALEKS pravi, da boji Tine :))) Konec septembra smo skupaj preživeli 4 dni v Manchestru. Tina se je zvečer ulegla v posteljo in zjutraj bila v popolnoma enakemu položaju, kot da se nebi premaknila niti za centimeter. Aleks se je že ustrašil, da ni Tina čarovnica :)) Poklikaj in poišči, kolikšen popust ti je namenil Aleks. (20% popusta z uporabo kode na blagajni, omejitev - le 15 kuponov!!)

1.11. NINA pravi, da se boji Zombijev. Čeprav še nikoli ni nobenega srečala, se občasno zvečer ozira čez ramo :)) Poklikaj in poišči, kolikšen popust ti je namenila Nina. (25% popusta z uporabo kode na blagajni, omejitev - le 5 kuponov!!)

Preklikaj stran, buče se skrivajo, kod za popust pa je OMEJENO ŠTEVILO!! Popust se AKTIVIRA SAMO na omenjeni dan, tako da bodi previden/na in dosleden/na pri uporabi ;)

Halloween popusti

  Za ta izbor ni na voljo nobenega artikla.

   
  Brezplačna dostava
  Brezplačna dostava za vsa naročila v skupni vrednosti nad 40€!
   
  15 dnevna garancija
  Če si slučajno naročil/a izdelek, ki ne ustreza mobitelu, ne skrbi! Zamenjali ga bomo brezplačno ali vrnili denar.
   
  Potrebuješ pomoč?
  Pošlji nam sporočilo na info@etuizamobi.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!
   
  Največja izbira etuijev
  Ne najdeš etuijev za svoj telefon? Piši nam na info@etuizamobi.si.