040 513 614

V nakupovalni košari ni artiklov.

Fidget Spinner: Igrača, ki je obnorela mlade!

Fidget spinner... se sprašuješ kaj je to? Če še nisi slišal/a zanj, boš v naslednjih dneh zagotovo. Gre za najnovejšo igračo, ki je obnorela mlade, no pa tudi tiste malo starejše. Na prvi vtis si morda mnenja, da gre le za najnovejšo modno muho, katere se pojavijo vsakih nekaj let (jojo-ti, rubikove koce, ipd.). Preberi si, kakšni o učinki Fidget spinnerja in zagotovo ga boš želel/a tudi ti!

Fidget spinnerji so bili izumljeni že v 90. letih, popularni pa so postali šele v letošnjem letu. Izumiteljica Catherine Hettinger, je želela izdelati napravo, ki bi otrokom omogočala pomiritev in sprostitev. 

Kako so sestavljeni in kako delujejo?

Koncept igračke je, da jo preprosto zavrtiš med prsti in vrtenje bo blagodejno vplivalo na tvoje počutje. Sestavljena pa je iz centra in ohišja. Ohišje je lahko sestavljeno iz različnih materialov kot so nerjavče jeklo, titan, plastika, ipd.

Spinnerji clanek

Učinki spinnerja

Spinnerji naj bi pomagali ljudem, ki imajo težave s koncentracijo, otrokom z avtizmom ali tesnobo. Pomaga jim s tem, da deluje kot mehanizem sproščanja za psihični stres ali živčnost. Znanstveniki so sicer deljenega mnenja o učinkih na posameznika. Nekateri pravijo, da ima blagodejne učinke na zgoraj opisane dejavnike, spet drugi pa so mnenja, da povzročajo še večjo dekoncentracijo.

Dejstvo pa je, da avtistični otroci spinnerje uporabljajo že nekaj let. Mlada mamica iz Anglije je angleškim medijem zaupala, da njena hči že dve leti uporablja fidget spinner, pred kratkim pa je prišla navdušena domov iz šole in mamici rekla: “Mama, sedaj imajo vsi v šoli podobno igračko, kot jo imam jaz!" (Vir: svet24)

Uporaba spinnerjev v zadnjih tednih močno narasla, kar pa je povzročilo tudi nekaj težav. Kar nekaj šol je prepovedalo uporabo spinnerjev, saj je prišlo že do nekaj nesreč, določeni otroci (ki sicer nimajo težav s koncentracijo) pa spinnerje uporabljajo med poukom in ne sledijo pouku. Učiteljice sicer verjamejo, da imajo lahko blagodejne učinke na otroke, ki imajo motnje v pozornosti,  vendar ne odobravajo njihovo uporabo pri pouku. Spet druge šole pa posameznim učencem omogočajo, da spinnerje uporabljajo pri pouku, saj jih pomagajo pri koncentraciji.

Kaj vse prinaša spinner tebi ali tvojemu otroku?

  • Je enostaven in zabaven za vso družino,
  • otrok se bo igral z igračo, ki stimulira njegove možgane, namesto, da je pred računalnikom ali tablico,
  • otrok ga ima lahko vedno s seboj, ker je majhen in priročen (tako se lahko zamoti na primer  v čakalnici pri zdravniku, v avtu, ...)
  • Igrate se lahko skupaj - otrok ti bo pokazal trike, ki se jih je naučil,
  • igrača lahko tudi tebi pomaga v stresni situaciji.

Izkušnje slovenskih staršev

Mama Nastja: ''Ko je začel govoriti sin o Fidget spinnerju, sem mislila, da gre spet za neko plastično igračko. Pobrskala sem  po svetovnem spletu in ugotovila, da ima pravzaprav sproščujoče učinke. To rabijo naši otroci, ki se morajo veliko veliko učiti pred koncem šolskega leta.''

Mama Vera: ''Končno se več ne prepiramo zaradi tabličnega računalnika. Fidget spinner gre z nami vsepovsod.''

Oče Robi: ''Na vrat na nos smo morali leteti v kitajsko trgovino po Fidget Spinnerja. Še meni je všeč. Zvečer, ko sin spi, ga vrtim jaz.''

(Vir: Bibaleze)

Našo ponudbo Fidget Spinnerjev si lahko ogledaš tukaj!

spinnerji clanek1

Dodaj odgovor

 
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava za vsa naročila v skupni vrednosti nad 40€!
 
15 dnevna garancija
Če si slučajno naročil/a izdelek, ki ne ustreza mobitelu, ne skrbi! Zamenjali ga bomo brezplačno ali vrnili denar.
 
Potrebuješ pomoč?
Pošlji nam sporočilo na info@etuizamobi.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!
 
Največja izbira etuijev
Ne najdeš etuijev za svoj telefon? Piši nam na info@etuizamobi.si.