040 513 614

V nakupovalni košari ni artiklov.

Utopila sem telefon in prestopila h konkurenci…

Ja, res je….pred kratkim sem »utopila« telefon (Apple iPhone 6S) in žal mu ni več pomoči, kmalu razložim zakaj. Če nebi naredila usodne »napakice«, bi morda še prišla do vseh svojih podatkov in slik :(.

Kovačeva kobila je zmeraj bosa

Šla sem na potapljanje na Bled odločena, da bom vse skupaj posnela, tako kot že večkrat do sedaj. Pred tem sem uporabljala vodoodporen etui, ki je vodotesen tudi do 40m globine in ga tudi dejansko preizkusila (na 38m). Z enakim vodoodpornim etuijem sem pred tem na Bledu posnela tudi celoten potop.

morjekolaz3

Tokrat pa ni bilo tako. Ker tega etuija v naglici odhajanja nisem našla, sem hitro pograbila vodoodporen etui, ki sem ga pred nekaj leti uporabljala na morju. Takrat sem bila z njim maksimalno zadovoljna, med tem časom pa je stal v omari, saj sem uporabljala novega. NAPAKA! V embalaži je sicer bila rezervna #dihtnga#, tesnilna gumica, vendar je nisem zamenjala. V trenutku, ko sem se potopila na nekaj metrov se telefon ni pravilno odzival. Vode v etuiju nisem opazila, zato sem v potop končala brez snemanja in slikanja. Po eni uri in 10min na povprečni globini 5m sem ugotovila, da je telefon ugasnil, v etuiju pa je voda. Telefon sem vzela iz etuija, ga obrisala in otresla. Naredila pa sem tudi nekaj, kar me je stalo vseh slik na telefonu.

bledkolaz2

bledkolaz1

Česa NIKAKOR NE SMEŠ NAREDITI, če ti telefon pade v vodo!

NIKOLI, ampak res NIKOLI ne smeš poskušati prižgati telefona, če je le ta moker. Ob prižigu namreč pride do stika, voda v notranjosti pa lahko sproži poškodbo oz. uničenje. Žal se sama tega nisem držala in sem vseeno poskušala vklopiti telefon.

Kaj narediti, če vam telefon pade v vodo?

  1. 1. Telefon kar najhitreje spravite iz vode – ohišja telefona so precej tesna in voda običajno počasi doteka vanj. Prej ga boste spravili na suho, več možnosti imate, da ga rešite. Če je telefon še vedno prižgan, ga čimprej ugasnite.
  2. 2. Čimprej ga osušite in odstranite baterijo, SIM kartico – telefon obrišite s suho krpo, odstranite SIM kartico in baterijo, če je mogoče.
  3. 3. Osušite notranjost telefona – to lahko storite na več načinov. Najbolj učinkovito naj bi bilo sušenje s čistilnim alkoholom, ki hitro izpodriva vlago. Telefon lahko skupaj s sredstvom za vezavo vlage (običajno jih najdemo v vseh škatlah za čevlje) zaprete v neprodušno plastično posodo. Eden od načinov je tudi ta, da ga za vsaj 48ur pustite v rižu. Postavite ga na toplo ali osušite s sušilcem za lase, vendar zrak ne sme biti prevroč.
  4. 4. Ko ste telefon popolnoma osušili (učinkovito absorbiranje vlage vsaj 24ur oz. odvisno od časa izpostavljenosti vodi), ga sestavite in poskusite prižgati. V kolikor se telefon ne prižge, še vedno ni vse izgubljeno, lahko je prišlo le do okvare baterije ali katerega drugega nadomestljivega dela.

V primeru, da vam je telefon padel v slano vodo, ga najprej splaknite s sladko vodo in nato upoštevajte zgornje korake. Najbolj učinkovito pa naj bi bilo v tem primeru sušenje s čistilnim alkoholom.

Preventiva

Kljub nezgodi, še vedno toplo priporočam uporabo vodoodpornih etuijev, saj bo le ta zaščitil vaš telefon pred vdorom vode. Vsi vodoodporni etuiji v naši ponudbi so primerni za daljšo izpostavljenost vlagi do maksimalne določene globine. V primeru, da želite vodoodporen etui  uporabljati med potapljanjem, so za to primerni le nekateri modeli. Etuiji so kakovostni in testirani, vendar kljub temu upoštevajte pomembno navodilo:

etui1

*Pred uporabo priporočamo test z vodo, da se preveri pravilnost namestitve, kljub temu da je artikel pred pošiljanjem preverjen.

Prestopila h konkurenci

Žal sem se mogla dokončno posloviti od utopljenega Apple iPhone 6S in se znašla v dilemi….kateri telefon naj izberem? Kljub temu, da sem bila z iPhone-om zadovoljna, sem se po premisleku in priporočilih vseeno odločila za Huawei. Zakaj? Tukaj je nekaj glavnih prednosti telefona Huawei P20 Pro….seveda bolj iz ženskega vidika ;)

hw3

  1. 1. Dizajn – itak! To je nekaj, kar najprej opazimo. Stekleno ozadje z aluminijastim okvirjem ter FullView+ ekranom. Prelivanje vijolične in turkizne barve visokega sijaja.
  2. 2. Kamera – ima trojno kamero Leica z največjim senzorjem med vsemi telefoni, ki pa zagotavlja povsem novo izkušnjo fotografij. Omogoča 5x zoom, boljše fotografije v temi, bliskovit fokus ter super počasni posnetek.
  3. 3. Zasebnost – odklepanje s kodo, prstnim odtisom in prepoznavanjem obraza
  4. 4. Baterija - Baterija ima kapaciteto kar 4000 miliamper ur. V praksi to pomeni okrog dva dni delovanja brez električne vtičnice. Odvisno od tega, kako intenzivno uporabljate mobitel in kaj na njem počnete. Če veliko igrate igre in gledate videe, potem bo seveda zdržala manj, a še vedno bo povprečje več kot en dan. K temu ponovno pripomore tudi umetna inteligenca, ki skrbi za optimalno porabo energije. Baterija se v celoti napolni v uri in pol. Le pol ure pa potrebuje, da se napolni do 50%.
  5. 5. Strojna oprema - zmogljiv procesor Kirin 970 je umetna inteligenca na procesorju, ki se ves čas uči vaših navad in jih začne po določenem času predvidevati. Temu ustrezno nato prilagaja razpoložljive sistemske vire in skrbi, da mobitel ves čas deluje gladko, kolikor je le mogoče.
  6. 6. Delovanje telefona pri nizkih temperaturah – večna slabost delovanja Apple telefonov pod lediščem pri Huawei-u ne bo problem.
  7. 7. Ponudba etuijev – Priznam, da sem pred nakupom celo preverila, kakšna je ponudba etuijev za ta telefon :D…poklicna deformacija. Pričakovala sem nekoliko manj izbire, kot bi je imela za Apple, vendar sem bila pozitivno presenečena. Izbrala sem prozoren etui s »posebnimi učinki«, da ohranim vijolično turkizno ozadje telefona s kovinskim sijajem.

kolazhw

Na kratko…

Izučilo me je… nikoli in nikdar ne vključi telefona, v katerem je vlaga. Zaščiti telefon z vodoodpornim etuijem, ki si ga predhodno testiral/a. In ker je vse za nekaj dobro…sem zaenkrat navdušena nad svojim Huawei P20 Pro.

Koristne povezave:

Viri: Gsm arena, Huawei Slovenija, Računalniške novice

Blog by Nina Blog by Nina

Dodaj odgovor

 
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava za vsa naročila v skupni vrednosti nad 40€!
 
15 dnevna garancija
Če si slučajno naročil/a izdelek, ki ne ustreza mobitelu, ne skrbi! Zamenjali ga bomo brezplačno ali vrnili denar.
 
Potrebuješ pomoč?
Pošlji nam sporočilo na info@etuizamobi.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!
 
Največja izbira etuijev
Ne najdeš etuijev za svoj telefon? Piši nam na info@etuizamobi.si.