040 513 614

V nakupovalni košari ni artiklov.

So mobiteli prenašalci koronavirusa Covid-19?

Trenutno še ni znano kako dolgo lahko virus preživi na površinah. Koronavirusi na splošno lahko na površinah preživijo nekaj ur do nekaj dni. Razkužila lahko učinkovito uničijo virus in preprečijo da bi prešel na človeka. (Vir: NIJZ - https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori)

Koronavirus se prenaša po zraku s kihanjem in kašljanjem ter tudi z direktnim (stisk roke z okuženim) in indirektnim (dotakniti se predmeta ki je okužen) kontaktom. Če pomislite na to, koliko časa porabite za tipkanje po telefonu, podrsavanje in pritiskanje na obraz - po raziskavi Deloitte iz leta 2019 povprečni uporabnik preverja svoj telefon neverjetnih 47-krat na dan.

Najpomembnejše, kar morate vedeti o koronavirusu na površinah, je, da jih je mogoče enostavno očistiti z gospodinjskimi razkužili, ki bodo ubili virus. Prve študije so sicer pokazale, da virus COVID-19 na plastiki in nerjavnem jeklu lahko preživi do 72 ur, na bakru manj kot 4 ure in na kartonu manj kot 24 ur.

Pametni telefon je leglo bakterij in umazanije. Dokazano je da je naprava ki je nenehno v bližini naših ust nosu ušes in prstov, bolj umazana kot javno stranišče. Dokazano zelo redko čistimo svoje telefone, tako se mikrobi in bakterije še naprej kopičijo in kopičijo, vključno z E.coli, gripo, MRSA,…

Leglo bakterij in virusov Mobilni telefon je do 18x bolj umazan od javnih stranišč.

Po raziskavah Standfordske univerze je pametni telefon celo 18x bolj umazan kot straniščna školjka. Da vam bakterije iz vašega telefona ne bodo povzročale težav, ga je potrebno redno čistiti. Potrebno pa je paziti, da ga ne poškodujete. Previdno! Uporaba čistil za okna, razpršil, raztopin, amoniaka, alkohola in jedkih tekočin, za čiščenje telefona ne priporočajo. Najbolje je torej, da si pred uporabo mobilnika, redno umivate roke in pazite kam ga odlagate.

Naredi hiter pregled svojega telefona. Vzemi to kot »izziv« :) Me prav zanima kakšen je telefon, če ga v tem trenutku vzameš ven iz ovitka ali etuija…

Moj je takšen:

Moj telefon v ovitku Moj telefon v ovitku

Na prvi pogled zgleda kar vredu….kaj pa detajli…..

Detajli Kje vse se skriva umazanija...

Ja, virusi in bakterije se skrivajo povsod....

Kako očistiti telefon v času širjenja koronavirusa Covid-19 ter v sezoni gripe in prehlada?

Krpe iz mikrovlaken

Eden najlažjih načinov čiščenja telefona - še posebej potem, če se je nekdo dotaknil vašega zaslona - je, da v torbici hranite nekaj krpic iz mikrovlaken (ne, kotiček vaše majice ne zadostuje). Te krpice ponavadi prejmete ob nakupu dioptrijskih ali sončnih očal. Najdete pa jih tudi v naših kompletih, pri naročilu zaščitnih kaljenih stekel.

mikrofibra Krpe iz mikrovlaken

Umivanje rok in razkužila

Povedali smo že večkrat, da je pogosto umivanje rok eden najboljših načinov, da v sezoni prehlada in gripe ostanete brez bakterij in virusov. Pogosto si umivajte roke z veliko tople vode in milom ter izpirajte vsaj 20 sekund.

umivanje rok Zavedanje pomembnosti umivanja rok

UV svetloba

Naprave z UV žarki lahko uničijo do 99,9% bakterij in mikrobov v samo šestih minutah, prav tako se jo že da dobiti v zabavnih barvah, kot sta živo roza in modra. Učinkovitosti sami nismo preverjali.

uv cvetloba UV žarki lahko uničijo do 99,9% bakterij in mikrobov

Kaj je najbolj enostavno?

Najbolj enostavna je uporaba alkoholnega robčka. V mesecu maju, vsem strankam v paketek ob naročilu, brezplačno priložimo 2 alkoholna robčka. Nekje je potrebno začeti in odločili smo se, da vas mi spodbudimo.

To svetujeta tudi tehnološka velikana Apple in Samsung. Namreč robčki, prepojeni s 70% izopropilnim alkoholom, bodo učinkovito in brez poškodb očistili vašo napravo.

Alkoholni robčki V maju 2020, vsem strankam v paketek ob naročilu priložimo 2 alkoholna robčka.

 

Kaj pa zaščita nas samih pred obolelimi in zaščita obolelih pred širjenjem?

PRALNE MASKE Pralna pokrivala za obraz BERNI.

Poskrbi, da v zaprtih javnih prostorih prekriješ predel nosu in ust s pralno masko Berni. Zakaj jo priporočamo?

- VEČKRATNA UPORABA: pralno pokrivalo za obraz za večkratno uporabo

- IZDELANO V SLOVENIJI: šivamo jih sami (ročno, slovenski proizvod)

- VEČ-PLASTNA ZAŠČITA: 3 plastna: Na notranji strani je kvalitetna dvojna tetra tkanina, ki jo zagotavlja podjetje Tosama, na zunanji strani pa 100% bombaž OECO-TEX® Standard 100 (enobarvne) ali 100% bombaž poplin (različni motivi)

- ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE: pranje na 60°C in likanje z vročim likalnikom: Vse maske operemo na 60°C v pralnem stroju z navadnim praškom. Ker gre za 100% bombaž je možno krčenje do 5%. Suho masko nato polikate na visoki temperaturi, da se virusi in bakterije uničijo, ter maska pridobi prvotno obliko.

- ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI: všita žička za prileganje na nosni koren

- UNIVERZALNA VELIKOST: primerno tako za moške kot ženske

- KVALITETNA ELASTIKA: elastika je pri maski izrednega pomena. Maska vsebuje elastiko slovenskega izvora, debeline 4mm. Prožnost elastike omogoča nošenje maske dlje časa brez težav. Ne žuli in ne viha ušes naprej. Zaradi primerne elastike se maska lepo prilega različnim tipom obrazov.

Berni pralne maske izjemno pohvalijo tudi starejši iz naše okolice, saj omogoča primerno dihanje v zaprtih prostorih in jih je lažje dlje časa nositi.

Otroške pralne maske Otroška pralna pokrivala za obraz BERNI.

Na voljo so tudi OTROŠKE MASKE. Že za 2,5€/kos jo lahko kupiš TUKAJ!

 

Dodaj odgovor

 
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava za vsa naročila v skupni vrednosti nad 40€!
 
15 dnevna garancija
Če si slučajno naročil/a izdelek, ki ne ustreza mobitelu, ne skrbi! Zamenjali ga bomo brezplačno ali vrnili denar.
 
Potrebuješ pomoč?
Pošlji nam sporočilo na info@etuizamobi.si, vedno z veseljem pomagamo in svetujemo!
 
Največja izbira etuijev
Ne najdeš etuijev za svoj telefon? Piši nam na info@etuizamobi.si.